Mariestad med Vänerskärgården

Min lilla hemstad, som så stolt bär på fin industrihistoria. Ölen, Unicaboxen, kylskåp men också spännande sjöfartshistoria och en nutid som även den är oerhört spännande. En vandring i hamnen och genom Gamla Stan med den mäktiga Domkyrkan, och så en blick ut mot ö-riket - oavsett årstid - det är fint det.

Djurö nationalpark - Vänern

Att komma ut till nationalparken långt ut i Vänern är en magisk upplevelse. Dåtidens fyrvaktares liv och slit i avskildhet, total tystnad, ett rikt djurliv och omväxlande natur som tar andan ur en. Vänern och Djurö i mitt hjärta!

(Ps: Visste du, att jag 2022 har skrivit en bok om Djurö, på uppdrag av Mariestads Fyrsällskap? Ds.)

Göta kanal

Sveriges Blåa Band, och min blågröna tråd genom livet! Anledningen till att jag har hamnat i Sverige - kärlek vid första ögonkast! Här känner jag mig hemma, här kan jag varje hörn, varje sluss. Livet utan att arbeta som skeppsguide ombord på de klassiska, vackra fartygen mellan Göteborg och Stockholm, samt erbjuda vandrings- och cykelturer längs med Göta kanal kan jag inte föreställa mig. Och efter alla år får Göta kanal fortfarande mitt hjärta att slå lite hårdare!

Skaraborg

Här finns allt som mitt hjärta begär. Fantastiska platåberg och en kulturhistoria som verkligen berör. Här finns vackra herrgårdar, omväxlande vandringsleder och jordnära människor. Här odlas mat och här finns så många möjligheter till utveckling och njutning! Området mellan Vänern och Vättern, uti bôgda...  min hemmaplan!

Västsverige

Västsverige får jag kalla mitt hem sedan snart 25 år. Regionen har kullar, berg och skog, kanaler och vattendrag, mäktiga sjöar och ö-riken, men också ljuvliga skogssjöar och havskust. Västsverige har städer och landsbygd och bjuder på oändligt många mat- och kulturupplevelser. Det är Västsveriges kontraster och mångsidighet som gör regionen till hjärteplatsernas hjärteplats.

Göteborg

Staden vid havet, Västsveriges pärla, står för så mycket som är viktigt för mig. Öppenhet, Mångsidighet, Historia, Sjöfart, Utveckling, Musik. Mat. Dryck. Jag fullkomligt älskar att som auktoriserad Göteborgsguide visa upp min stad för gäster från hela världen. Det genuina, jordnära... goa Göteborg!

 

Norge

Det är Norges skönhet, det karga med samtidigt så varma... landets historia, landets närvaro, naturen, fisket, maten, genuiniteten, språket, ljuset, bergen och havet. Och människorna, inte minst människorna! Norge, och inte minst landets nordligaste delar, har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Det är MIN värld!

Havila Kystruten (Hurtigruten)

På fartyg och bland sjömänniskor trivs jag extragott! Och varje gång jag är ombord lämnar jag en del av mitt hjärta där! Efter drygt 10 som reseledare längs med Norges vackra kust har jag numera börjat att jobba ombord på Havila Kystrutens nybyggda fartyg, i expeditionsteamet. 34 hamnar, otroligt många upplevelser och omgivningar som är så bedårande vackra, under alla årstider. Sjöfartscertifikat (Basic Safety och Crowd and Crisis) finns. (Reseledaruppdrag tar jag fortfarande!)

Finska och Svenska Lappland

Ja, att beskriva vad Sápmi betyder för mig, och hur hela området alltid går rakt in i mitt hjärta, är ganska svårt. Men främst är det människorna och förutsättningarna man har i dessa avlägsna områdena som fascinerar mig mig. Det är synen på livet, historien som människorna bär på och så naturen som är så bedårande vackert. Det stora i det lilla. Hit ska man resa med ett öppet hjärta. Annars blir det inte bra.