youtube-video-thumbnail

Vem är det som driver Värdskapsbyrån?

Amanda heter jag, och det är jag som driver Värdskapsbyrån! Kontoret finns på ön Torsö i Vänern, men arbetsfältet finns runtom i Sverige och hos våra nordiska grannar. För snart 25 år flyttade jag till Sverige, efter en resebyråutbildning i Schweiz, där jag är född och uppvuxen. Besöksnäringen ligger mig varmt om hjärtat - näringen och alla hjältar som jobbar inom den ger mig mycket energi och arbetsglädje!

Här på Torsö bor jag med mina tre tonåringar. Jag är tacksam för skogarna och klipporna som finns alldeles i närheten, och som dagligen ger möjlighet att koppla av, reflektera och hitta ny energi. Läsning, upptäcktsresor, matlagning och tid med vänner och familj ägnar mig gärna åt på fritiden.

Bland det bästa jag vet?

  • När jag upplever ett fint möte mellan mig och en gäst.
  • När jag inser hur jag bidrar till en oförglömlig reseupplevelse.
  • När mina kunskaper och erfarenheter gör skillnad för andra!

Värdeorden jag alltid bär med mig, i allt jag gör?

  • Kunskap
  • Engagemang
  • Verklighetsförankring
  • Glädje

Jag bjuder gärna på mig själv och ger en personlig bild av mina hjärteplatser och av värdskapets magi!

Värdskapsbyråns hållbarhetsarbete

Som företagare som erbjuder guidetjänster på olika platser har jag ingen fysisk verksamhet, där jag kan ha konkreta insatser för miljön. Men i mitt arbete är jag en värdefull och värdeskapande ambassadör för ett besöksmål, en plats eller ett område. Här kan jag göra hållbara val och därmed i högsta grad bidra till en hållbar besöksnäring.

Vid utvecklandet och skapandet av egna guideprodukter väljer jag att samarbeta med aktörer som inte bara pratar hållbarhet, utan också jobbar med det ”på riktigt”.

Först och främst jobbar jag med hållbarhetsaktiva samarbetspartners som…

… erbjuder boende där man har tänkt till kring hållbarhetsrutiner och det lilla hållbarhetsextra.

… tillhandahåller mat som tillagas av lokalt producerade råvaror.

… skapar lokala jobb och därmed bidrar till en social hållbarhet.

… erbjuder miljövänliga transporter.

Som guide möter jag många gäster, både från Sverige och från andra länder. Det ger mig en möjlighet att aktivt lyfta hållbarhetsarbetet som finns i ett område. Jag pratar om hur mina samarbetspartners arbetar, och jag berättar mer än gärna om exempelvis allemansrätten. På detta sätt kan jag skapa en medvetenhet hos gästerna som förhoppningsvis sprider sig, och så kan jag lyfta och stärka den lokala besöksnäringen.

På väg till reseledaruppdrag åker jag så ofta det går med tåg.

Jag stöttar organisationen trees4travel.com

Vad säger uppdragsgivarna?

John Zafaradl

Projektledare Visit Värmland

Amanda Hessle är företagare, mångfacetterad guide, och en passionerad katalysator som brinner för att förmedla grundpelarna inom besöksnäringens framgångsfaktorer – inte minst vikten av ett gott värdskap. Med stor kompetens, över två decenniers erfarenhet av besöksnäringen och en unik insikt i de skiftande kulturella ramverk olika nationaliteter för sig med målar hon en mosaik av Värdskapets betydelse där den långsiktiga affären för en enskild verksamhet är direkt kopplad till närliggande kollegor, en kommun, en region, och även landet Sverige. Värdskapet, det fysiska och digitala, är fundamentalt för upplevelsen och en gynnsam affär. Amanda bjuder på den insikten oavsett om du är ett litet företag, ett stort företag eller arbetar med besöksnäringsfrågor/utveckling inom region eller kommun.

Catharina

Gäst på Göta kanal

Ville bara framföra ett otroligt VARMT TACK för Din fina insats på den oförglömliga Göta Kanal-kryssningen med "Diana" från Stockholm till Göteborg för två veckor sedan! Vi njöt i fulla drag av färden, kunskapen som förmedlades, platserna som besöktes, maten  - men inte minst av den otroligt vänligt glada stämningen ombord!!! Hur ni, hela besättningen med Dig i spetsen, kunde presentera ett så´nt "feel-good-paket" under alla 6 dagarna, är verkligen speciellt!

Claudia

Gäst i norr

Jag tänker mycket på Amanda, som var en guide som utstrålade ärlighet och entusiasm.